SolarEDGE inverterek

A hagyományos napelemes rendszerek hátrányait küszöböli ki a SolarEDGE rendszer megoldása, mégpedig a napelem szintű teljesítmény optimalizálással. A napelem modul szintű teljesítmény optimalizálás megoldást nyújt az összetettebb tetőfelületek kihasználhatóságára. Akár több tájolás és különböző teljesítményű modulok is beköthetők a rendszerbe. A solaredge rendszer az egyik legrugalmasabban bővíthető rendszer.

A SolarEDGE rendszer összetevők

  • Inverter
  • Teljesítmény optimalizáló
  • Monitoring rendszer

SolarEdge inverter

A DC-re optimalizált inverterek nagyban megváltoztatták a napelemes rendszerek energiatermelésének módját és a kezelhetőségüket. A SolarEdge az évek során továbbfejlesztette inverterit, kisebb méret és kimagaslóan nagy hatásfokot értek el a HD-WAWE technológiának köszönhetően. Fix sztringfeszültség mellett hosszabb sztringek alakíthatók ki, egy hagyományos napelemes rendszerhez képest.

A SolarEdge inverterek elérhetőek egy és három fázisú kivitelben. Egy fázis esetén 1-5kW-ig, három fázis esetén 3kw-tól 100kw-ig.

Teljesítmény optimlizáló

A Solaredge optimalizálók DC-DC átalakító eszközök, melyek közvetlen a napelem modulhoz vannak csatlakoztatva. Az optimlizálók növelik a rendszer villamos energia termelését, azáltal, hogy folyamatosan követik az adott napelem modul maximális munkapontját. Leegyszerűsítve, minden egyes napelem modulnak saját MPPT-je ,azaz munkapontja van.

Minden egyes teljesítmény optimalizáló, rendelkezik egy úgynevezett „SAFE DC” üzemmóddal, ami a modulok feszültségét automatikusan biztonságos szintre szabályozza, áramszünet vagy egyéb karbantartás esetén.

A modulonkénti MPPT rugalmasabb telepítést, és több tájolás kihasználhatóságát segíti elő. A teljesítmény optimalizálók nagyon magas, 25 év garanciaidővel rendelkeznek.

monitoring_

Rendszer monitoring

A SolarEdge rendszerhez járó monitoring szolgáltatás teljes képet biztosít a napelemes rendszeréről. Könnyű hozzáférés számítógépről, tablet-ről, és okostelefonról applikációval. A monitoring szolgáltatás ingyenesen a rendszer tartozéka.